Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/buyonlin/msram.cz/fc/db.php on line 6
WODEN No.W130 hoblík oboustraný jednoruční ENGLAND

WODEN No.W130 hoblík oboustraný jednoruční ENGLAND

PRODÁNO

800 Kč

WODEN No.W130 hoblík oboustraný jednoruční ENGLAND

Oboustraný hoblík (double-ended block plane) WODEN No.W130. Solidní lak, želízko v dobré délce. Na jedné straně hoblíku stopy po rzi. Používá se jako běžný jednoruční hoblík nebo jako "bull nose".

  • Délka: 200 mm
  • Šířka: 52 mm
  • Šířka železa : 40 mm

Stav viz.foto.

O společnosti WODEN

Společnost byla založena společností The Steel Nut Company a Josephem Hamptonem v roce 1851, sídlícím v malém výrobním městě Wednesbury. Joseph Hampton a jeho bratr Charles opustili rodinný podnik (The Steel Nut Company), aby si založili novou vlastní společnost (RECORD), ale po několika letech společné práce se rozhodli rozdělit cesty, a tak se Joseph vrátil do rodinného podniku. V roce 1897 byla zapsána ochranná známka WODEN a zahájena výroba nástrojů pro zpracování dřeva a strojírenství.

V roce 1954 byly uvedeny na trh první hoblíky WODEN.

V roce 1957 byla založena společnost Woden Tools Limited a tato část společnosti převzala kontrolu nad výrobou ručního nářadí. Výroba ručních nástrojů pokračovala až do roku 1961, kdy ji převzal Record. Hoblíky WODEN se však stále vyráběly až do 70. let, ale v Sheffieldu a pod kontrolou RECORDu.